Hírek

Dobogókői élményem fotópályázat

A pályázat  beküldési határideje: 2016.11.30.

Leírás a pályázatról:

1. Pályázat kiírója:

Dobogókőért Közhasznú Alapítvány

2. Pályázat célja, témaköre, kategóriái:

Célja, hogy a fotósok lencséjén keresztül is minél több emberrel megismertessük Dobogókő és környékének szépségeit, a kirándulás örömét, a természet megismerésének élményét

Kategóriák:

• A legszebb kilátások: Dobogókőről és a környékbeli magaslatokról (pl. Prédikálószék, Pilis-tető) készített fotók

• Legszebb természeti képződmények: A környék természeti képződményeiről készített fotók (pl. Vadálló-kövek, Rám-szakadék, Zsivány-sziklák)

• Az élő természet csodái: a környék erdeinek állat- és növényvilágát bemutató fotók

• A túrázás élményei: Dobogókő környéki túrák alkalmával készített fotók a túrák résztvevőivel

• Az emberkéz munkája, ember alkotta táj: minden, amivel az emberi munka, kreativitás és szorgalom útján gazdagodott a dobogókői és környékbeli táj (pl. épületek, turistautak, kerékpárutak, sípályák, pihenőhelyek, műemlékek, szakrális helyek)

• Legszebb 24 órán belül beküldött fotó: a legjobbra értékelt, a készítését követően 24 órán belül beérkezett fotó (bármely fenti témából érkezhet) külön díjat kap

3. A Pályázaton résztvevő személyek:

A Pályázaton részt vehet minden nagykorú, cselekvőképes személy, kivéve a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány, illetve a Pályázat szervezésében vagy lebonyolításában esetlegesen közreműködő természetes személyek, illetve jogi személyek tulajdonosai, vezetői tisztségviselői, alkalmazottai és mindezek közeli hozzátartozói.

4. Pályázat leírása és menete:

A pályázók kategóriánként egy hónapban legfeljebb 3 darab, saját maguk által készített digitális felvétellel nevezhetnek, melyeknek teljes felhasználási jogával rendelkeznek. A pályázatra beküldhető képeknek minimum 4 megapixel nagyságúaknak kell lenniük. Mobiltelefonnal készült képek nem vehetnek részt a pályázaton! Formátum: JPG.

A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj, regisztrációs díj nincs!

A fotókat 2016. március 1-től 2016. december 1. 00:00-ig várjuk

a dobogoko.fotopalyazat@gmail.com e-mail címre.

a levélben kérjük megadni:

• pályázó neve

• beküldött képek címei, kategóriabesorolása (ha nem egyértelmű)

A Kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő illetve a vulgáris, obszcén pályázatokat kizárja a pályázatból külön értesítés nélkül.

A pályázaton való részvétel hiányosságáért/hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, az internetes, rendszer lassúságért, leállásáért a Kiíró nem vállal felelősséget. A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

5. Pályázatok elbírálása:

A beérkezett pályázatokat a Kiíró által létrehozott zsűri bírálja el és a pályázat lezárulta után minden egyes kategóriában zsűrigyőztest hirdet. A facebook-on legsikeresebb (egy megosztást dupla like-ként veszünk figyelembe) kép szerzője közönségdíjat kap

Összesen tehát 6 kategóriagyőztest és 1 közönségdíjast hirdetünk

Egyazon személynek csak egy kategóraelsőségért adható díjazás, ha az adott kategóriaelsőség után ugyanazon személy fotója lenne egy másik kategória győztese is, úgy annak díjazása a kategória 2. helyezettjére száll. A győzteseket a kategóriák felsorolásának sorrendjében választjuk ki, majd végül a közönségdíj nyertesét vizsgáljuk.

6. Nyeremények:

A Kiíró a Pályázat nyerteseit elektronikus úton, e-mail-ben értesíti 2016. 12.18 16.00 óráig a nyereményről és annak átvételének menetéről. A nyeremények másra át nem ruházhatóak, és készpénzre át nem válthatóak.

Kategóriánkénti zsűrigyőztes, illetve a közönségdíjas nyereménye:

Egy éjszaka 2 fő részére a Dobogókői Jurtaszálláson

+ félpanziós ellátás a Makovecz Zsindelyesben

A díj vasárnap estétől péntek délelőttig vehető igénybe, más időpontokra foglaltság függvényében tudunk biztosítani díjmentes igénybevételt előző napi érdeklődéssel

7. Szerzői jog és adatvédelem:

A pályázó a pályázaton való részvétellel feltétel nélküli, visszavonhatatlan hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázat rendezője, valamint a nyeremények felajánlói a beküldött képekkel kapcsolatban, valamennyi szerzői jogi jogosítványát, külön díjazás nélkül időbeli korlátoktól mentesen, esetenként a szerző nevének feltüntetése nélkül is gyakorolhassa.

A pályázati anyag beküldése igazolja, és tanúsítja, hogy a pályázaton részt vevő elfogadja a jelen részvételi feltételeket és a beküldött felvételek a pályázó szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon teljes körű joggal rendelkezik felettük, valamint a fotók felett harmadik személy semmilyen, a fenti hozzájárulást korlátozó jogokkal nem rendelkezik, a képeken esetleg látható személy személyiségi jogait nem sérti. A pályázó, a pályázaton való részvételével tudomásul veszi, hogy a fotók bemutatásával okozott bármely személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a Pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Pályázó a pályázaton való részvétellel kifejezetten hozzájárulását adja ahhoz, hogy személyes adatait a Szervező a pályázat lebonyolítása céljából a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően kezelje, és azt díjmentesen és jogszerűen felhasználják, és a lebonyolítás illetve a nyeremény felhasználása érdekében azt harmadik félnek e célból átadja. Pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja ahhoz, hogy a nyertes nevét, és lakóhelye városának nevét és a nyerés tényét az ajándék megjelölése mellett a Szervező és a nyeremények felajánlói internetes felületeiken nyilvánosságra hozzák. A pályamű beküldésével egyidejűleg a pályázó hozzájárul az egyéb, a pályázat kapcsán esetlegesen készülő egyéb alkotásokban való megjelenéshez, felhasználáshoz. A pályázat kiírójának és a nyeremények felajánlóinak jogukban áll a beküldött pályamunkákat közzétenni és felhasználni. A verseny résztvevőinek szintén jogukban áll saját beküldött műveiket közzétenni.

Dobogókői élményem fotópályázat